POSVET IN DELAVNICA:
KOLESARJENJE IN ZDRAVJE
23.5.2016, Kranj

Lokacija: Layerjeva hiša, Tomšičeva ulica 32, Kranj

REC Slovenija v sodelovanju z Nacionalnim Inštitutom za javno zdravje, Slovensko kolesarsko mrežo in Mestno občino Kranj vabijo na seminar in delavnico v okviru projekta CIVINET: Kolesarjenje in zdravje.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je četrtina odraslih v Evropi, ter štiri petine mladostnikov premalo aktivnih. Premajhna fizična aktivnost je povzročitelj prezgodnje smrti preko 500.000 Evropejcev letno, stroški zdravljenja posledic pa predstavljajo 80 milijard € na letni ravni.

Kolesarjenje je stroškovno lahko dostopna oblika fizične aktivnosti, ki je za večino uporabnikov prijetna. Ob učinkovitem vodenju programov in zagotavljanju pogojev za varno kolesarjenje, lahko le to pri vseh starostnih skupinah izboljša psiho-motorične sposobnosti, delovanje srčno-žilnega in dihalnega sistema ter zmanjšuje zdravstvena tveganja povezana s sedečim življenjskim stilom oz. civilizacijskimi boleznimi. Poleg tega pa kolesarjenje zlasti mladostnikom in starejšim omogoča tudi razvijanje in ohranjanje socialnih stikov, kar ima tudi velik vpliv na zdravje in dobro počutja, a se na to prevečkrat pozablja.
V okviru seminarja bomo pregledali in analizirali trenutno stanje aktivnosti na področju promocije kolesarjenja ter skušali opredeliti priložnosti za sistemski razvoj partnerstev in razvoj programov za promocijo kolesarjenja za namene opravljanja vsakdanjih opravkov (prevoz na delo, v trgovino), rekreacije in transporta v vseh fazah življenjskega cikla.


Prosimo za potrditev prijave do 18.5.2016 z vpisom v spodnji obrazec.
Za dodatne informacije o seminarju: tstuden@rec.org

tel.: + 386 (0) 59081261, + 386 (0) 1 425 70 65
Za rezervacijo kosila (po izvedbi seminarja - neobvezno): andrej@rekreatur.si

* indicates required
Email Marketing Powered by MailChimp